Въпроси, които вълнуват млади и възрастни

Днес все по-явни и болезнени станаха темите, къде да учат децата ни. И ако вече с болка на душа си признаваме, че по-доброто следване е извън пределите на България, то нека се върнем години назад, когато и ние самите бяхме деца и трябваше да избираме своя път на живота.

Истината е, че годините в миналото са далеч по-различни от настоящите и ако тогава нещата се свеждаха до въпроси касаещи само личностни интереси, то днес младите са доста по-будни, борбени и амбициозни в целите си. За всичко това свидетелстват студентски организации и клубове.

И ако искате да сте добри и отговорни родители и най-вече да направите така, че един ден децата ви да се чувстват истински щастливи, то най-разумното решение е да ги оставите сами да избират своя път в живота.

Дали от мода, дали от суета или с известна нотка показност на социално положение, все повече българи започнаха да пращат децата си да следват в други страни. Образованието там, извън страната ни е по-качествено или се стремим към нещо по-глобално, като например бъдеща работа в Чужбина, по-добра реализация съпроводена от повече шансове и т.н.

Нека сега се върнем отново в годините назад и да си отговорим на въпроса, колко от нас следваха мечтите си и колко завършиха висшето си образование, а наред с това колко намериха реализация именно по специалността от университета?!

Днес времената са други, ще кажат много, но както в миналото на родителите ни, така и в настоящето, пред, което са изправени нашите деца стоят едни и същи въпроси свързани с бъдещето на младото поколение.

Има много будни млади хора днес. Една голяма част от тях са членове на неправителствени организации, студентски организации и такива с международно значение. Всички те активно чувстват в дебати по всякакви обществени и политически теми случващи се в страната, а тяхната трибуна са именно социалните мрежи.

И за всички, които все още не са съвсем на ясно, нека представим либералните позиции на множеството студентски организации, студентски клубове и други подобни учреждения.

Студентските организации днес не са секта, те не изповядват и не задължават никой да е част от тях. Те се борят за правда, мир и разбирателство и са далеч от всякакви догми, доктрини и опити за „промиване на мозъците на хората“.

Студентски клубове и организации днес и в България целят още да се доближат до политическите философии и подобно на тях, но залагайки на либертарианство, да предложат двата аспекта, така важни за живота социален и икономически.